Hopp til hovedinnhold

Beboerne i Diakonveien Omsorg+ deler fargegleden på Informasjonssenteret til Diakonhjemmet hage

Kunstutstillingen, som består av vakre strikkeverk og malerier, illustrerer et unikt samarbeid på tvers.

Oppdatert:

Det blomstrer på Diakonveien Omsorg+ av kreativ skaperglede. Stiftelsen har invitert beboerne til å dele sin lidenskap for kunst på Informasjonssenteret til Diakonhjemmet hage. Utstillingen er et fint eksempel på både beboernes kreativitet og fellesskap. Diakonhjemmet hage skal bl.a. utvikle nye tjenester innenfor omsorg, og utstillingen illustrerer samarbeid på tvers og en integrert tilnærming til eldreomsorg.

Strikkekunst i fellesskap

Det har vært strikkecafé med beboerne i Diakonveien Omsorg+ i to år. 15-20 glade strikkere og ikke-strikkere møttes nesten ukentlig til hyggelige møter. Man må ikke strikke for å komme, den som liker å være i et strikkemiljø er velkommen.

Strikkecafeen har blitt et viktig samlingspunkt for mange av beboerne. - Det å strikke gir oss ikke bare en måte å uttrykke oss på, men det skaper også en følelse av felleskap," sier May Bente Langhelle, husvert i Diakonveien Omsorg+ og strikkebokforfatter. -Strikkingen kan være som den reneste terapien, vi får senket skuldrene og pratet om stort og smått.

May Bente Langhelle, husvert i Diakonveien Omsorg+ og strikkebokforfatter
May Bente Langhelle, husvert i Diakonveien Omsorg+ og strikkebokforfatter

Diakonveien Omsorg+ får garnrester fra beboere, deres venner og familie. Beboerne ble inspirert til å lage noe unikt, og resultatet ble et fargerikt omsorgsteppe og en knallfarget jakke til utstillingen. Det har allerede kommet inn forespørsel om salg av både teppe og jakke, men interesserte må vente til den årlige basaren i desember der begge deler skal loddes ut.

Kreativ utfoldelse

I tillegg ble det utstilt flere imponerende malerier laget av beboerne. Disse maleriene viser et bredt spekter av stiler og teknikker. Hvert maleri forteller sin egen unike historie og gir innblikk i beboernes kreativitet.

Det er tydelig at kunsten har vært en kilde til glede for mange av deltakerne. Maleriene gir en dypere forståelse av beboernes livserfaringer og personligheter.

Maleri laget av en beboer i Omsorg+
Maleri laget av en beboer i Omsorg+

Offisiell lansering

Utstillingen ble offisielt lansert med en åpning torsdag 13. juni for beboerne, ansatte og besøkende. Anne Kari Bervell Eriksen var en av beboerne som viste sine kunstverk.

-Det å male har gitt meg en måte å uttrykke meg på og har ført til mange fine stunder. Jeg synes det er spennende å kunne vise frem mitt arbeid på denne måten, og jeg håper det gjør andre glade, sier hun.

-Kunst kan inspirere, og i Diakonveien Omsorg+ er vi mange som har talenter og historier som fortjener å bli feiret og delt. Det viser at kreativitet ikke har noen aldersgrense, la hun til.

Anne Kari Bervell Eriksen var en av beboerne som viste sine kunstverk
Anne Kari Bervell Eriksen var en av beboerne som viste sine kunstverk

Fra hobby til kunst

- Selv om strikking ofte ses på som en praktisk hobby, viser denne utstillingen at det også kan være en form for kunst. De ulike verkene reflekterer ikke bare teknisk dyktighet, men også personlige historier og følelser. Hvert stykke har sin egen historie," forteller Langhelle.

-Når du ser på et teppe eller en jakke, ser du ikke bare garn og masker, men minner, samtaler og opplevelser. Dette er ikke bare en utstilling, men en feiring av samarbeid her på Diakonhjemmet, deler hun.

Åpen for publikum

Utstillingen er åpen for publikum fram til slutten av juli.

Informasjonssenteret ligger i Diakonveien 18 som er Bibliotek og læringssenter.

Her er det store tavler med informasjon, brosjyrer og planer om Diakonhjemmet hage. Informasjonssenteret byr på illustrasjoner, kart, korte filmer, informasjonsmateriale og presentasjoner.

Åpningstider er mandag-fredag, kl. 07.30-16.00.

Beboere i Omsorg+ deltar på åpningen av kunstutstilling på Informasjonssenteret til Diakonhjemmet hage
Beboere i Omsorg+ deltar på åpningen av kunstutstilling på Informasjonssenteret til Diakonhjemmet hage

Vil du vite mer?

Da kan du kontakte Kommunikasjonsrådgiver Diakonhjemmet Stiftelse Melissa Lyby.